15 tipů, jak ušetřit na jídle, aniž by se ušetřilo na chuti
Finance

15 tipů, jak ušetřit na jídle, aniž by se ušetřilo na chuti

Věděli jste, že průměrný Čech během měsíce jen za jídlo utratí více jak tři tisíce korun? Je to ohromná suma, kterou lze rozhodně snížit. Při nákupu potravin lze ušetřit i desetitisíce korun ročně, jen se tedy musíme naučit trochu jinak vařit. Pokud si chcete našetřit na dovolenou, začít šetřit na jídle je dobré rozhodnutí. Nemusíte se bát, že s šetřením na jídle začnete jíst něco, co zdraví škodí nebo co je bez chuti. Na jídle lze ušetřit tak, aby se neušetřilo na chuti. Víme, jak.  

Existuje mnoho triků a tipů, jak ušetřit na potravinách. Přinášíme vám rovnou patnáct tipů, které vás mohou inspirovat a od nichž se můžete odpíchnout. Obecně platí, že pokud chcete ušetřit na jídle, je třeba začít přemýšlet o tom, jak pozměnit recepty či jak začít vařit třeba bez zbytků. 

Patnácti tipů, jak ušetřit na jídle 

  1. Nakupujte ve slevách, ale vyhýbejte se moc velkému množství zboží. Raději kupte jen tolik, kolik dokážete sníst.  
  2. Při rozmrazování potravin si rozmrazte vždy jen tolik, kolik opravdu použijete. Nerozmrazujte toho zbytečně více.  
  3. Začněte připravovat jídlo doma, jelikož to vyjde levněji. Kupované hotovky jsou zbytečně drahé, stejně jako dovážení jídla z restaurací.  
  4. Nakupte si dopředu. Udělejte si seznam jídel, které budete v týdnu vařit. Klidně si jednotlivá jídla uvařte s předstihem.  
  5. Začněte si dělat svačiny už v pohodlí domova.  
  6. Vařte z brambor, jsou totiž levné a výživné.  
  7. Vzdejte se bujonu. Raději si připravte vlastní vývar, který zmrazíte a který posléze budete přidávat do omáček či polévek.  
  8. Prodlužujte trvanlivost potravin. Špičky banánů balte do alobalu, dolní část listové zeleniny dejte do vody. 
  9. Místo hovězího masa připravujte maso kuřecí, je levnější.  
  10. Raději kupte celé kuře než jen kousky z kuřete. Vyjde to také v konečném výsledku levněji.  
  11. Při přípravě karbanátek nahraďte trochu masa osmaženou cibulkou nebo třeba syrovými bramborami.  
  12. Připravujte si domácí marinády, nekupujte je v obchodech.  
  13. Naučte se skladovat potraviny v lednici správně. Pamatujte, že nejnižší teplota je vespod chladničky, nejvyšší pak nahoře.  
  14. Pečte buchty a koláče.  
  15. Nenakupujte každý den. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *